p.a. M.H. Tromphof 45, 2224 RS Katwijk info@kattekseculturen.nl

Hollandse Nieuwe

Foto: Marie van Efferink

Geen film ‘Hollandse Nieuwe’ op Warm Winter Fest

De première en vertoning van de korte film ‘Hollandse Nieuwe’ komende vrijdagavond op het Warm Winter Fest gaat helaas niet door. De Katwijkse regisseur Ruben van Duijn heeft maandagavond laten weten dat de film nog niet af is. ‘Met heel veel pijn in ons hart’ laat Van Duijn namens het productieteam weten, dat het besluit om de première en vertoning uit te stellen ‘zwaar is gevallen’. 

‘We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om de film af te krijgen voor vrijdag 18 januari, maar helaas heeft de film toch meer tijd nodig. 

Begin november werden wij benaderd door de organisatie van Warm Winter Fest in Katwijk aan Zee met de vraag of onze film op het festival kon draaien. De film is onlosmakelijk verbonden met het dorp en haar cultuur en daarom leek ons dit de perfecte manier om de film te presenteren. De film was toen nog niet af, maar met een strakke planning dachten wij deadline te gaan halen. Deze bleek echter te ambitieus.’ 

‘Hoe graag we de film ook op het festival willen laten zien, dat moet niet ten koste gaan van de kwaliteit’, aldus Van Duijn. ‘We hopen dat u begrip heeft voor de keuze die we hebben gemaakt.’

De organisatie van Warm Winter Fest is uiteraard teleurgesteld, maar heeft respect voor de afweging die is gemaakt. De organisatie doet haar best een vervangende voorstelling c.q. optreden te krijgen, maar realiseert zich dat het daarvoor kort dag is.

Het optreden van de Katwijkse schrijver Robert Haasnoot (Haasnoot Verhaalt) die avond in de Vredeskerk gaat natuurlijk wel door. Hij draagt om 20.30 uur en 21.40 uur voor uit zijn laatste boek ‘Het laatste vaarwel’, begeleid door organist/componist Henk Hopman op het monumentale Bätz-orgel  uit 1765.

‘Het laatste vaarwel’ speelt in Valkenburg (Katwijk) tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegen deze achtergrond laat Haasnoot een liefdesgeschiedenis ontstaan.

We zullen het programma in de Vredeskerk enigszins proberen aan te passen om toch een avondvullend programma te krijgen. De nieuwe programmering zullen we zo snel mogelijk via de app, Facebook en de website bekend maken.

 


Hollandse Nieuwe

Hollandse Nieuwe vertelt het leven van de eenzame visboer Leen die elke dag zijn haringkar naar zijn vaste stek op de Uitwatering van Katwijk duwt. Leen stond jaren geleden voor een moeilijke keuze en hij denkt nog elke dag met spijt terug op zijn besluit.
Als Leen onverwachts bezoek krijgt van zijn dochter uit Frankrijk, wordt hij voor dezelfde keuze gezet als jaren geleden.
Het is de vraag of hij dit keer wel zijn angst voor het onbekende kan overwinnen en zijn vertrouwde leven achter zich kan laten.

Korte film
Regie: Ruben van Duijn
Script: Robin van Gelder, Ruben van Duijn
Productie: Wouter Bijl