p.a. M.H. Tromphof 45, 2224 RS Katwijk info@kattekseculturen.nl

The Maureens

The Maureens zijn in 2012 in de buurt van Utrecht ontstaan en hebben sindsdien twee albums uitgebracht, die zowel in Nederland als in het buitenland positief zijn ontvangen. Zanger/gitarist/songwriter Hendrik-Jan de Wolff schrijft melodieuze, vaak meerstemmig gezongen powerpop-liedjes met een zomerse maar ook wat melancholieke inslag. Denk aan referenties als The Beach Boys en Big Star maar ook The Posies, The Jayhawks, Teenage Fanclub en Johan.

In de loop van 2017-2018 hebben The Maureens in een nieuwe, compactere bezetting gewerkt aan opnames voor hun derde album, dat in februari 2019 op vinyl zal uitkomen via indielabel Meritorio Records uit Madrid. Voorafgaand aan het album worden in het najaar van 2018 drie singles digitaal gereleased; de tweede daarvan, She’s a Dreamer, is al door Leo Blokhuis in zijn programma op 2FM gedraaid.

Met hun nieuwe album op het punt van uitkomen, de nodige optredens geboekt in het voorjaar en uitzicht op shows in Spanje belooft 2019 een goed jaar voor The Maureens te worden!

The Maureens zijn:
Hendrik-Jan de Wolff (zang/gitaar)
Wouter Zijlstra (zang/basgitaar)
Stefan Broos (zang/drums)
Martijn Vink (gitaar)